Ο μήνας Νοέμβριος έχει ορισθεί παγκοσμίως ως ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Παγκρέατος, ενώ η 13η Νοεμβρίου ορίσθηκε, για πρώτη φορά φέτος, ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Παγκρέατος. Ως μια από τις σοβαρότερες μορφές καρκίνου, η «σιωπηλή νόσος» όπως πολλές φορές αναφέρεται, παραμένει δυστυχώς άγνωστη και αόρατη. Η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου και τις όποιες ενέργειες χρειάζονται στον τομέα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του κρίνεται πλέον απαραίτητη.

Η ΕΜΚΑΠΕΣ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την προκύρηξη δύο (2) υποτροφιών για ειδικευμένους Ακτινολόγους για μετεκπαίδευση σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού στην σταδιοποίηση του καρκίνου του Ορθού.

Το ποσό της κάθε υποτροφίας ανέρχεται στα χίλια (1.000) ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν στο mail της εταιρείας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ένα σύντομο βιογραφικό και ένα γράμμα κινήτρου (motivation letter) είτε στα Ελληνικά είτε στα Αγγλικά.