Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε τη διοργάνωση του 5ου Masterclass στους καρκίνους του πεπτικού το οποίο θα λάβει χώρα από 11-15 Μαΐου 2020 στο Ηράκλειο Κρήτης. Πρόκειται για ένα πολύ απαιτητικό 5ήμερο κατά το οποίο συνέδελφοι από όλες τις ειδικότητες που απαρτίζουν ένα ογκολογικό συμβούλιο θα εκπαιδευτούν στον οισοφαγογαστρικό καρκίνο, τον καρκίνο ήπατος-χοληφόρων παγκρέατος και τον καρκίνο παχέος εντέρου-ορθού και πρωκτού. Ο στόχος αυτής της εκπαιδευτικής προσπάθειας δεν είναι μόνο να παρέχει την πιο πρόσφατη και εξειδικευμένη γνώση, αλλά και να προάγει την κουλτούρα της συνεργασίας μέσα στο ογκολογικό συμβούλιο και τη νοοτροπία ότι αυτό είναι απαραίτητο στη διαχείρηση των ασθενών με καρκίνο. Αυτή τη χρονιά η ύλη του καρκίνου του παχέος εντέρου θα καλυφθεί από το διεθνές συμπόσιο 9th Colorectal Games. Δηλαδή οι συμμετέχοντες στο masterclass θα πρέπει να παρακολουθήσουν υποχρεωτικά τα Colorectal Games. 

Δυστυχώς, λόγω οικονομικών δυσκολιών, οι θέσεις θα είναι και πάλι περιορισμένες (40-50). Για τους συναδέλφους που θα επιλεγούν να παρακολουθήσουν, η ΕΜΚΑΠΕΣ -αντιλαμβανόμενη την οικονομική δυσκολιά της εποχής- θα καλύψει τα έξοδα διαμονής και παρακολουθήσεως και προσπαθούμε χωρίς να είναι ακόμα σίγουρο να καλύψουμε και ένα μέρος των εξόδων μεταβάσεως. 

Τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν οι τελικοί συμμετέχοντες θα είναι:

α. Να είναι παλαιοί ειδικευόμενοι ή νέοι ειδικευμένοι με ειδικό ενδιαφέρον στην ογκολογία του πεπτικού στις παρακάτω ειδικότητες:
1. Παθολογία-Ογκολογία
2. Ακτινολογία
3. Παθολογοανατομία
4. Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία
5. Χειρουργική

β. Να εργάζονται σε κέντρα στα οποία θα μπορέσουν να εφαρμόσουν τις γνώσεις που θα λάβουν και θα μπορούν να ασχοληθούν με τα επιμέρους αντικείμενα

γ. Να είναι μέλη της ΕΜΚΑΠΕΣ

δ. Θα προτιμηθούν συνάδελφοι που δεν έχουν παρακολουθήσει κάποιο από τα προηγούμενα και μόνο εάν περισσέψουν κενές θέσεις κατά την πρώτη επιλογή αυτές θα πληρωθούν με συναδέλφους που επιθυμούν να το ξαναπαρακολουθήσουν.

Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε στη συγκεκριμένη προσπάθεια όπως έχετε κάνει στο παρελθόν με τις προηγούμενες. 

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ της ιστοσελίδας των συναντήσεων.

Στη φόρμα εγγραφής η οποία είναι κοινή και για τις 2 συναντήσεις υπάρχει και η επιλογή παρακολούθησης μόνο των 9th Colorectal Games.

Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε να σας γνωρίσουμε από κοντά στην όμορφη Κρήτη,

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΜΚΑΠΕΣ